Agar pagar ahjuplaadil..

piparkoogid

Mis jõulud need oleks, kui piparkooke ei teeks! Nii ka meie!

Sellel aastal proovisin esimest korda ka ise piparkoogitainast teha. Olen juba mitu aastat hoogu võtnud ja lõpuks saigi teoks!

Järgisin Nami Nami jõulupiparkookide retsepti: http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/1428

Kogus: 1.4 kg

Koostis:

Siirupi tegin nii. Vaja läheb 800 g suhkrut ja 1,5 klaasi vett. Poolele suhkrukogusele tuleb valada veidi vett, kuumutada, kuni suhkur on pruunistunud (suitseb kergelt). Väga ettevaatlikult tuleb valada juurde kuum vesi ja ülejäänud suhkur ning keeta venivaks siirupiks. Protsess võttis päris palju aega ja vee juurde valamisega peaks olema VÄGA ettevaatlik.
Kui siirup on valmis, siis lisa sellele pakk piparkoogimaitseinet ning kuumuta keemiseni. Pärast seda võta pott tulelt ja sega juurde või (sulata). Lase siirupil veidi jahtuda ning lisa kloppides ükshaaval munad ning siis lisa segule vähehaaval söögisoodaga segatud jahu. Sõtku tainas hoolega läbi ja pane toidukiles külmikusse. Enne piparkookide tegemist peaks tainas vähemalt ühe öö külmkapis seisma.
Head maiustamist ja kauneid jõule!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s