Hasselbacki kartulid

IMG_1550

Jõuluprae kõrvale sobib kindlasti suur kausitäis Hasselbacki kartuleid!

Peske kartulid (õhema koore puhul võiks koor alles jääda) ning tehke igasse kartulisse sügavad sisselõiked. Lõigata saab paremini nii, et asetate lõikelauale nt ühe sushi pulga ja lõikate nii, et kartul on selle pulga vastas. Niimoodi lõigates ei saa te lõpuni lõigata ja jäävad ilusad sisselõiked. Pange kartulid ahjupannile, lisage rosmariini, oliiviõli (võite ka pintsliga kõik kartulite vahed üle tõmmata), soola, pipart, tomatilõike, küüslauku ja sibularattaid (Ettevaatust, sibul läheb ruttu kõrbema!). Serveerides lisage ka basiiliku lehed või riivige natuke juustu kartulite peale (nt parmesani). Hoidke ahjus 200 kraadi juures tund aega. Head isu!

  • “This Swedish dish takes its name from Hasselbacken, the Stockholm restaurant where it was first served.”
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s