Punaste sõstardega toorjuustukook

IMG_1210

Retseptiriiul presenteerib uhkusega!

Hei, mees, kui sinu peas tekitavad frustratsiooni :

Jürgen Ligi väljaütlemised ‘roosa erakonna’ haridusministri kohta;
auto klaasipesuvee vahetamine talvise vastu koos äratabamisega, millal naeltega rehvid alla panna;
pohmellihommikud nõudmisega: ” millal ükskord prügi välja viid, ruloo jaoks akna kohale augud puurid;
ja üleüldse millal viimati lastega mängisid ….!”

Siis STOPP !!!

Aeg on üllatada ise-end ja oma kallist naist!
Allolev retsept on väga lihtsalt teostatav. Ei mingit poolepäevast köögis kastrulite kolistamist!

Teostus on lihtsam kui:
karteri põhja alt õli välja laskmine,
facebook’i uue pildi lisamine,
“armastan Sind” ütlemine,
hommikuvoodis magajat teesklemine.. kuni toidulõhnad sind päriselt äratavad,
poest saia toomine, kuigi alles sealt tulid
jne

Kui aga juhtumisi oled naine ning ikkagi vajad kaloririkast hõrgutist (muidugi vajad), siis anna mehele koer ning palu tal pooleteiseks tunniks või rohkemaks õues tiir teha (sest nii jõuad ka suunurgad puhtaks pühkida ).  Parema elamuse saamiseks hoia kooki paar tundi külmas!  Söö …  ja ära koera õue unusta. 🙂


Retsept pärineb aadressilt :  http://siljafoodparis.blogspot.com/!

Koogipõhi:
1 dl suhkrut
2,5 dl rukkijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 suur muna
100 g võid

Sega omavahel suhkur, sool, rukkijahu ja küpsetuspulber. Lisa  tükkideks hakitud või, lisa muna ja sega kõik ühtlaseks taignaks. Suru taigen ettevalmistatud  24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele u 2 cm kõrguselt. Hoia vormi kuni täidise valmimiseni külmas.

Täidis:
150 g kondenspiima
3 suurt muna
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
400 g toorjuustu
1 tl vanilje- või 0,5 tl mandliekstrakti
150-200 g punaseid sõstraid vm marju (sobib ka sügavkülmast võetuna )

Marjad peaksid olema toasoojad. Sega kõik täidise koostisosad (va marjad) vispliga ühtlaseks, vala vormi, puista ühtlaselt pinnale punased sõstrad ja küpseta ahjus 180 kraadi juures u 50-55 minutit. Lase toatemperatuuril jahtuda ja hoia enne lahti lõikamist paar tundi külmas, et täidis ilusti taheneks.

Tegin selle koogi naisele sünnipäevaks! Esimene tõeline katsetus kooki teha. Tuli hea !!!  Tahan veel…

Head isutamist !

🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s