Põldmarjakook ricottaga

poldmarjakook

Vihmastel päevadel tekib mul tihti isu magusa koogi järgi. Eriti kui näen poe ees või turul vanemaid tädikesi, kes ise korjatud marju topsikeste sees müüvad. Ilmselt olen veidi laisk. Võiks ju ise metsa marju korjama minna. Aga kuidagi ei jõua sinna. Kuigi tahaks. Vahest muidugi ka jõuan. Siis kui enam marju pole või nad pole veel valmis saanud 🙂

Põldmarjad seostuvad lapsepõlvega. Bussisõitudega Pärnumaale. Vanaemaga tädi maja poole kõndides nägime tee ääres põldmarju. Meie kandis neid ei kasvanud. Mäletan ka üht korda, kui käisime põldmarju korvidega korjamas. Need torkisid ja olid natuke tigedad. Aga nopitud korvitäied on siiani silme ees.

Loomulikult ostsin karbitäie.. ja järgisin “Aet köögis” toidublogi retsepti. Meil oli väiksem koogivorm ning kook sai natuke paksem, aga jäi ikka õhuliseks. Kindlasti kordame!

…………………………………….

Kas teadsite, et põldmarja peetakse mõnel maal umbrohuks. Teda nimetatakse veel põldmurakaks, karumarjaks jne. 

“Huvitav lugu on ka põldmuraka tekkimise kohta. Nimelt saadud muiste kord põlluvaras kätte ja tapetud ära. Sooled olla aga jäänud põllunurgale ning neist hakanudki see taim kasvama.” Allikas: http://bio.edu.ee/taimed/oistaim/poldmur.htm

Kas tekkis kohe suur isu põldmarjade järgi? 🙂

……………………………………..

Põhi:
130 g võid
3 dl nisujahu
3 sl suhkrut
näpuotsaga meresoola

Täidis:
2 muna
1 dl suhkrut
100 g hapukoort
100 g kondenspiima
400 g ricottat (8%) (Otto)
300 g põldmarju

Esmalt valmista koogipõhi. Valmis tainas suru käte abil koogivormi ja mulju ühtlaselt; kata ka koogivormi ääred, kuna täidis ei tohi ulatuda üle taina äärte. Küpseta põhja 180-kraadises ahjus 10 minutit.

Põhja küpsemise ajal valmista täidis. Vahusta munad suhkruga (tugevat vahtu pole vaja, piisab, kui vahustada paar minutit), seejärel lisa järgemööda hapukoor, kondenspiim ja ricotta. Kalla pool täidist eelküpsetatud koogipõhjale, puista koogile marjad ning kata teise osa täidisega. Alanda kooki ahju pannes ahjus kuumust 150 kraadile ja küpseta 30-35 minutit.

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s