Vaarikatega tort

vaarikakook

Välismaal küpsetamine on omaette challenge. Mõtled küll, et hakkad kooki tegema ja tood poest kõik vajaliku. Poodi jõudes aga avastad, et Digestive küpsised pole selles riigis üldse moes. Vahukoore nimi on “crème fouettée” (või oli see midagi muud :)) ning Philadelphia toorjuust on eriti hästi ära peidetud. Eestikeelsetest siltidest võid vaid unistada ning kõige tulemusena saad vaid pöidlad kõvasti pihku suruda ning loota, et kook tuleb ikka selle “õige” Eestis tehtud koogi maitsega. Sest kunagi ju tegid nii…

Nii juhtus meiega Brüsselis. Aga kook söödi ära. Järelikult oli vist ikka hea 🙂

……………….

Purusta kolmveerand pakki Digestive küpsiseid ja sega sulatatud võiga (ca 170 g). Pane segu koogivormi põhja (vajuta tugevalt põhjana kokku). Aseta põhi külmkappi. Vahusta vahukoor ja sega see eelnevalt segatud Mascarpone toorjuustuga. Lisa maitse järgi suhkrut (vaniljesuhkrut). Lao koogile vaarikad. Lase koogil kapis ca 2 tundi seista. Riivi koogile šokolaadi.

…………………………………..

Kas teadsite, et ka karud ja paljud linnud söövad vaarikaid?  Vaarikad alandavad palavikku ning vähendavad peavalu ja väsimust. Mitmete tervisele kasulike ainete sisalduselt ületavad vaarikad isegi maasikaid ja mustsõstraid. Allikas: http://bio.edu.ee/taimed/oistaim/vaarikas.htm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s