Rabarberikook hapukoorega

55

Sellel suvel on rabarber meie köögi vallutanud. Vaieldamatuks lemmikuks on saanud just see kook. Retsept pärineb Nami-Namist.

Rabarberikook hapukoorega
  • Tainas:
    • 100 g võid
    • 85 g suhkrut (1 dl)
    • 50 g hapukoort
    • 1 muna
    • 180 g nisujahu (3 dl)
    • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Täidis:
    • 250 g hapukoort
    • 4 sl suhkrut
    • 1 muna
    • 1 tl vanillisuhkrut
  • Kate:
    • 4 – 5 rabarberivart
    • pruuni suhkrut

Valmistamine:

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel). Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele. Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi. Kata tükeldatud rabarberiga ning puista peale veidi pruuni suhkrut. Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud. Lase veidi vormis jahtuda.

………………………………….

Kas teadsite, et rabarber sai oma nime kuulsa kaubatee järgi. Sest Uraalis kasvanud toona ravimtaimena kuulsust kogunud taime toimetati Vahemeremaadesse piki Volga jõge. Volga oli sel ajal tuntud barbarite peateena (Rha Barbaru).

Rabarberi lehed on mürgised! Allikas: http://naistekas.delfi.ee/kodu_ja_aed/kook/rabarber-koogiks-raviks-ja-dieediks.d?id=64374003

…………………………………..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s