Moules & frites

Selle toiduga on nii, et kui korra oled seda valmistanud, siis jääb see sind piinama. Tahaks ju veel ja veel! Esimest korda toitu tehes tundus kõik natuke võõras ja keeruline. Tegelikult on see aga raudselt meie toidunimekirjas esimestel kohtadel. Tehke teiegi!

cropped-img_7677-21.jpg

Algne retsept on pärit siit.

Moules frites

  • 2 kg merekarpe
  •  peotäis jahu
  •  300 ml valget kuiva veini
  •  1 suur sibul, peeneks hakitud
  •  2-4 küüslauguküünt, peeneks hakitud
  •  sool, jämedalt jahvatatud must pipar
  •  2 loorberilehte
  •  200-250 g võid
  •  1 sidruni mahl

Kui pakendis juhuslikult leidub avanenud karpe, koputage paar korda noaotsaga teravalt karbikaanele. Karp sulgub kiiresti. Kõik karbid, mis ei sulgu, on söögiks kõlbmatud.Segage peotäis jahu külmas vees ja asetage karbid sinna vette seisma umbes 30 min. Kurnake karbid. Segage pannil kokku vein, sibul, küüslauk, sool, pipar, loorber ja kurnatud karbid. Ajage segu keema ja kuumutage kaane all kaane  aeg-ajalt segades kuni karbid avanevad (5-8 min.). Karbid, mis ei avanenud, on söögiks kõlbmatud. Tõstke karbid serveerimisnõudesse koos keeduleemega. Kõrvale söömiseks sobib ka sai.

…………………………………..

Sinimerekarpe ehk rannakarpe võib ka grillida. Kui visata terve sinimerekarp grillile, siis avaneb see peagi ja on kohe valmis söömiseks. Allikas: http://www.ajakirikook.ee/sinimerekarbid-ehk-rannakarbid

…………………………………..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s