Lihtne sai ja šokolaadifondüü

sai jneÜhel päeval tuli isu küpsetada täiesti tavalist saia. Retsepti valisime blogist “Köögitoimkond”.
Šokolaadifondüüd oleme tänu Franzile saanud juba mitmeid aastaid teha. Sobib saiaga imehästi, kuid on väga hea ka maasikate, banaanitükkide ja muuga. Aitäh, Franzi!!

Lihtne sai

1 suur sai 
450 g nisujahu
1 tl soola

0,5 pakki (6 g) kuivpärmi või 25 g presspärmi
3 dl sooja vett

0,5 dl õli
1 spl vedelat mett
1 muna 

Sega jahu, kuivpärm ja sool. Sega mõõtekannus soe vesi, õli, mesi ja enamus lahtiklopitud munast (jäta veidi muna määrimiseks). Kalla kuivainete hulka ning sega ja sõtku ühtlaseks.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas kaetult umbes 30 minutit kerkida.
Sõtku tainas kergelt läbi, vormi piklikuks pätsiks ning tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud 30 cm piklikusse leivavormi. Lase veel kaetult 30 minutit kerkida.
Pintselda saiapäts pealt ülejäänud munaga ning küpseta 200-kraadise ahju allosas 30-35 minutit, kuni sai on kenasti kerkinud ja pealt kuldne. Lase rätiku all jahtuda.

Fondüü

200g 70 % Fazeri küpsetusšokolaadi (sobib ka Kalevi šokolaad)
150 ml vahukoort ja maitseks rummi

Kuumuta vahukoor pliidil ettevaatlikult keemiseni ning tõsta tulelt. Lisa tükeldatud šokolaad ja veidi rummi ning sega, kuni šokolaad on sulanud ja moodustub ühtlane segu. Vajadusel kuumuta veel veidi ettevaatlikult pidevalt segades. Vala segu fondüünõusse ja serveeri koos marjade, puuviljade, küpsiste, saiaga. Tahenenud fondüü sobib ka saiakatteks 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s